Єврокомісія представила Інвестиційні рекомендації New European Bauhaus (NEB)

Єврокомісія представила Інвестиційні рекомендації New European Bauhaus (NEB)

Європейська Комісія прийняла Інвестиційні рекомендації Нового Європейського Баугауза (New European Bauhaus, NEB), які стимулюватимуть інвестиції у трансформацію будівель та міських просторів.

Нові рекомендації спрямовані на стимулювання інвестицій у проєкти, що трансформують будівлі, відкриті простори та цілі райони, враховуючи естетичні аспекти, прихильність до сталого розвитку та соціальні цінності, інклюзію та доступність.

Серед рекомендацій, які зачіпають світлопрозорі конструкції:
  • Вікна і двері мають забезпечувати вентиляцію та природне освітлення будівель, що покращує добробут громадян.
    Природне світло повинно надходити з двох напрямків для покращення комфорту в приміщеннях. Важливо забезпечити натуральне освітлення та вентиляцію у всіх приміщеннях, включаючи сходи, коридори та ванні кімнати.
  • Рекомендується використовувати пасивні рішення для пом’якшення наслідків зміни клімату, зокрема враховувати орієнтацію будівлі, розміри вікон, енергоефективність скління та утеплення, створення зелених дахів та затінення за допомогою рослинності або жалюзі.
    Пасивні стратегії також допомагають зменшити початкові та поточні витрати на будівництво та експлуатацію, роблячи будівлі більш доступними з погляду вартості.
  • Використовувати принципи універсального дизайну для забезпечення доступності, зокрема створювати доступні під'їзди без сходів або з пандусами, широкі дверні прорізи або автоматичні двері.

Читайте також: Міністерство інфраструктури розпочало інформаційну кампанію щодо фізичної безбар’єрності.

Рекомендації Нового Європейського Баугауза↗️ розроблені як практичний інструмент для збільшення інвестицій у проєкти через Фонд NEB, програми ЄС та інші джерела фінансування, що підтримують реалізацію NEB.

Очікується, що всі держави-члени ЄС будуть інвестувати у забудоване середовище для вирішення таких викликів, як досягнення кліматичної нейтральності, адаптація до змін клімату, швидка урбанізація, гуманітарні кризи, а також забезпечення доступного та якісного житла, будівництва та реновації.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 23295
Фурнітура ХОППЕ для дверей з профілю