Європейська Комісія схвалила інвестиційні рекомендації «Нового Європейського Баугауза»

Європейська Комісія схвалила інвестиційні рекомендації «Нового Європейського Баугауза»

Європейська Комісія прийняла Інвестиційні рекомендації «Нового Європейського Баугауза» (New European Bauhaus, NEB) для зміни європейського архітектурного середовища у рамках переходу до Зеленої угоди.

Рекомендації створені для стимулювання інвестицій, які трансформують будівлі, відкриті простори та райони, враховуючи естетичні прагнення, відданість сталому розвитку та підтвердження соціальних цінностей, інклюзії та доступності.
Серед рекомендацій:
  • Для додавання природи в повсякденне міське життя та покращення добробуту громадян вікнам і дверям відводиться важлива роль. Вони відповідають за вентиляцію та природне освітлення всередині будівель.
    За можливістю природне світло має надходити принаймні з двох напрямків для покращення досвіду людей у закритих приміщеннях. Натуральне світло та вентиляція важливі для всіх приміщень, включаючи сходи, коридори, ванні кімнати тощо.
  • Для пом’якшення наслідків зміни клімату рекомендується віддавати переваги пасивним рішенням. Йдеться про врахування орієнтації будівлі, розташування та розмірів вікон, енергоефективності скління та утеплення огороджувальних конструкцій, створення зелених дахів, забезпечення затінення за допомогою рослинності або жалюзі тощо.
    Пасивні стратегії проєктування також допомагають зменшити початкові та поточні витрати на будівництво та експлуатацію. Це робить будівлі більш доступними.
  • Для забезпечення мобільної доступності застосовувати принципи універсального дизайну. Створювати доступні під'їзди, бажано без сходів, або з пандусами, з широкими дверними прорізами або автоматичними дверима.

Читайте також: Міністерство інфраструктури розпочало інформаційну кампанію щодо фізичної безбар’єрності.

Інвестиційні рекомендації «Нового Європейського Баугауза»↗️ розроблені як практичний інструмент для збільшення інвестицій у проєкти NEB через Фонд NEB та програми ЄС, а також інші джерела фінансування, що підтримують реалізацію NEB.

Єврокомісія очікує, що всі держави-члени ЄС будуть інвестувати в забудоване середовище для вирішення таких завдань, як досягнення кліматичної нейтральності, адаптація до зміни клімату, швидка урбанізація, реагування на гуманітарні кризи, а також забезпечення доступного та якісного житла, будівництва та реновації.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 23295
Алюмінієвий профіль для будівництва