Українським виробникам вікон потрібно розвивати експорт

Олена Сердюк 26 лютого 2021 р. о 13:44

Українські виробники вікон мають великий потенціал для експорту вікон за кордон. На цьому наголосив Євген Каріс, генеральний директор «Віконда» під час панельної дискусії з власниками ТОП-5 віконних компаній на WINDO KYIV Conference online, яка пройшла за підтримки OKNA.ua.

Вікна та двері, вироблені в Україні, відповідають нормам та стандартам, які вимагає європейський ринок. Випробування, проведені Віконда, це підтвердили. Також, згідно з досвідом компанії, відгуки європейських користувачів про українські вікна кращі, ніж відгуки від співвітчизників. Європейці можуть мати менші очікування, ніж українці.

У 2020 році «Віконда» продемонструвала збільшення експорту в кількості конструкцій. Також у планах розвитку експорту — розширити асортимент пропонованих виробів.

Торік компанія Viknar’off збільшила експорт вікон до Європи на 60%. І їй вдалося збільшити чек більш ніж на 80%. Компанії вдається щодня відправляти фуру до Європи.

Для Завод Steko продаж вікон в інші країни також є одним із напрямків роботи. У деяких країнах вже є системні покупці, у деяких – триває зондування ринку.

Європейський ринок вікон значно перевищує у розмірах український, тому для виробників це хороша точка для зростання. Українці також можуть заявити про себе не лише в Європі, а й у світі.

Останні новини розділу