Німецькі дослідники представили кутовий склопакет
Фото: Fraunhofer IWM

Німецькі дослідники представили кутовий склопакет

glasstec 2022
Інститут механіки матеріалів Фраунгофера IWM розробив новий процес, який дозволяє згинати листи скла, наприклад, під кутом 90°. Кутовий склопакет був представлений на виставці скляної промисловості glasstec 2022.

Для кутового скління дві конструкції зазвичай з’єднують за допомогою профілю або скло за допомогою клею. Однак дослідники з Інституту механіки матеріалів Фраунгофера IWM у Фрайбурзі розробили спосіб згинати листи без гофри на поверхні скла в місці згину. І предмети через таке скло не виглядають спотвореними.

Для цього команда розробила власну піч, яка нагріває не весь лист скла, а лише ту ділянку, де має відбуватися згинання. Робиться це за допомогою лазера і дзеркал, які направляють потужний промінь по лінії згину. Новий процес дозволяє досягти точно визначених та надзвичайно малих радіусів вигину, так що навіть ламіноване безпечне скло можна згинати.

Лабораторія може працювати зі листами площею один квадратний метр та виготовляє лише прототипи. Дослідницька група шукає партнерів, щоби об’єднати зусилля та розширити процес для виробництва більших форматів.

Склопакет зі склом зігнутим під кутом 90 градусів
Фото: OKNA.ua
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 22391