Roto озвучує оптимістичний прогноз щодо продажу дахових вікон
Фото: Roto DST
Нове вікно для плоского даху Roto OnTop. Зараз підприємство розширює виробничі потужності.

Roto озвучує оптимістичний прогноз щодо продажу дахових вікон

Підрозділ мансардних вікон Roto Frank повідомив про двозначне зростання продажів у Німеччині в першій половині 2022 року порівняно з попереднім роком. Про це на Дні професійної преси заявив генеральний директор Roto DST Крістоф Гугенберг. Виробники очікують продовження позитивного розвитку в середньо- та довгостроковій перспективі.

На початку 2022 фінансового року ще відчувалися наслідки пандемії. З січня 2020 року ціни на пластик зросли на 62%, алюміній – на 98%, а природний газ – на 347%. Повномасштабне вторгнення росії в Україну загострило ситуацію. Це призвело до дефіциту нових матеріалів. У лютому 2022 року компанія підняла ціни в середньому на 3,4%.

Серед позитивів компанія назвала стабільну будівельну активність, зростання ринку реконструкції та зростання замовлень. Переробники створювали запаси, побоюючись подальшого зростання цін.

У Німеччині, де Roto DST продає найбільше мансардних вікон, у першій половині 2022 року було зафіксовано двозначне зростання порівняно з попереднім роком. В Італії, Польщі, Угорщині та Чехії вдалося завоювати нові частки ринку. Продажі у Франції трохи впали.

Пан Гугенберг каже, що найважливішим фактором успіху є постійна адаптація до вимог клієнтів. Ефективні процеси, високий рівень автоматизації, співробітники та хороші партнерські відносини з постачальниками та клієнтами також були визначені як ключі до успіху.

Протягом другої половини фінансового року умови на ринку Roto DST погіршилися через зростання невпевненості споживачів, інфляцію та політичну нестабільність. Проте компанія очікує стабілізації ринку в середньостроковій та довгостроковій перспективі.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 22482