Roto досягли двозначного зростання продажів дахових вікон у Німеччині
Фото: Roto DST
Нове вікно для плоского даху Roto OnTop. Зараз підприємство розширює виробничі потужності.

Roto досягли двозначного зростання продажів дахових вікон у Німеччині

Підрозділ дахових вікон Roto Frank повідомив про двозначне зростання продажів у Німеччині за перше півріччя 2022 року порівняно з попереднім роком. Про це на Дні професійної преси заявив генеральний директор Roto DST Крістоф Гугенберг (Christoph Hugenberg). Виробник очікує продовження позитивного розвитку в середньостроковій та довгостроковій перспективі.

На початку 2022 фінансового року відчувалися наслідки пандемії. Із січня 2020 року пластик подорожчав на 62%, алюміній — на 98%, природний газ — на 347%. Ситуацію загострило повномасштабне вторгнення росії в Україну. Це призвело до нової нестачі матеріалів. У лютому 2022 року компанія підняла ціни в середньому на 3,4%.

Серед позитивних факторів компанія називає стабільну будівельну активність, зростання ринку реконструкції та збільшення замовлень. Переробники занепокоєні подальшим зростанням цін та створювали запаси.

У Німеччині, де Roto DST продає найбільше дахових вікон, у першій половині 2022 року досягнуто двозначного зростання порівняно з попереднім роком. В Італії, Польщі, Угорщини та Чехії вдалося завоювати нові частки ринку. Незначне падіння продажів зафіксоване у Франції.

Найважливішим фактором успіху пан Гугенберг називає постійне пристосування до вимог клієнтів. Ефективні процеси, високий рівень автоматизації, співробітники та хороші партнерські відносини з постачальниками й клієнтами також вважаються ключовими для успіху.

У другому півріччі поточного фінансового року ситуація на ринку Roto DST погіршилася через зростання невпевненості споживачів, інфляцію та політичну нестабільність. Проте компанія очікує стабілізації ринку в середньо- та довгостроковій перспективі.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 22482
Вікна, двері, балкони REHAU