Швейцарська компанія запропонувала видаляти подряпини на склі нагріваючи його
Фото: Glassresq

Швейцарська компанія запропонувала видаляти подряпини на склі нагріваючи його

fensterbau/frontale 2022
На виставці fensterbau frontale 2022 швейцарська компанія Glassresq представила метод видалення подряпин на склі. Реставрація скла базується не на шліфуванні, а на пластичній деформації поверхні скла.

Скло — це неорганічний розплавлений аморфний стан матеріалу, який охолонув без кристалізації. То ж фахівці Glassresq нагрівають поверхню скла до температури початку пластичної деформації. Під час реставрації вдається уникати лінзоподібних деформацій у склі під час реставрації скла. Серед його методу — «суха» робота, яка не використовує воду для охолодження.

За словами Домініка Дюра, керуючого директора Glassresq, цей метод реставрації на 90% дешевший у порівнянні із заміною скла.

Такий підхід видалення подряпин можна застосовувати до флоат-скла, ламінованого безпечного, термозміцненого, загартованого скла та скла з полікарбонату. Ґрунтуючись на своєму досвіді, компанія стверджує, що загартоване скло легше обробляти, ніж флоат-скло (особливо якщо взяти до уваги коефіцієнт напруги у крайовій зоні).

Найпоширеніший запит до компанії — ремонт віконного скла та підйомно-розсувних дверей. Компанія може усунути подряпини утворені під час будівельних робіт або вандалізму.

Наразі Glaslec працює у Швейцарії, Німеччині, Австрії, Чехії та США.

Читайте також: Круглий отвір у склопакеті запропонували як систему природної вентиляції
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 22530