Швейцарська компанія усуває подряпини завдяки пластичної деформації скла
Фото: Glassresq

Швейцарська компанія усуває подряпини завдяки пластичної деформації скла

fensterbau/frontale 2022
Під час fensterbau frontale 2022 швейцарська компанія Glassresq представила метод усунення подряпин на склі. Реставрація скла основана не на абразивному шліфуванні, а на пластичній деформації поверхні скла.


Скло — це неорганічний розплавлений аморфний стан матеріалу, який охолонув без кристалізації. То ж фахівці Glassresq нагрівають поверхню скла до температури початку пластичної деформації. Glassresq зазначає, що їм вдається уникати лінзоподібних спотворень на склі під час реставрації скла. Серед переваг називають «суху» роботу, оскільки для охолодження не використовується вода.

За словами керуючого директора Glassresq Домініка Дюра (Dominic Duer), цей метод оновлення на 90% дешевший, ніж заміна скла.

Цей підхід видалення подряпин можливий на флоат-склі, безпечному ламінованому, термозміцненому, загартованому та полікарбонатному склі. Виходячи з досвіду, компанія стверджує, що загартоване скло легше та швидше обробляється, ніж флоат-скло (особливо з огляду на коефіцієнт напруги в крайовій зоні).

Найчастіше в компанію звертаються за ремонтом віконного скла, підйомно-розсувних дверей. Метод допомагає усунути наслідки розлітаючих іскор під час будівельних робіт, подряпин камінням або вандалізму.

Зараз Glassresq працює у Швейцарії, Німеччині, Австрії, Чехії та США.

Читайте також: Круглий отвір у склопакеті запропонували як систему природної вентиляції
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 22530