AGC розробив технологію цифрових двійників для процесу плавлення скла
Ілюстрація: AGC

AGC розробив технологію цифрових двійників для процесу плавлення скла

Світовий виробник скла AGC розробив технологію цифрового двійника для процесу плавлення скла, яка називається CADTANK Online Computation and Optimization Assistant або COCOA. Як повідомляє пресцентр компанії, вона поєднує в собі онлайн-стимулятор та інструменти цифрового прототипування. Експлуатаційні випробування в плавильній печі розпочнуться в лютому.

Температура і потік розплавленого скла в печі постійно змінюються в залежності від сировини та стану вогнетривів. Динамічні фактори вимагають постійно змінювати оптимальні умови роботи печі. На це потрібен час. І в цей період виробництво зменшується.

Інструмент моделювання COCOA дозволяє досліджувати зміни розподілу температури та потоку розплавленого скла на основі імітаційних моделей, автоматично створених на основі даних робочої печі.

Наступним кроком у технології цифрових двійників є автоматична оцінка інформації шляхом асиміляції даних. Це має підвищити точність прогнозування. Для цього AGC співпрацює з д-ром Такемаса Мійоші з дослідницької групи з асиміляції даних в RIKEN.

Світові виробники скла також працюють над зменшенням свого вуглецевого сліду, щоб адаптувати процес виробництва до сучасних потреб. Наприклад, Pilkington UK вироблятиме архітектурне скло з використанням водню замість природного газу.

Довідка.
Цифровий двійник — це відтворення реального середовища у віртуальному просторі на основі інформації з реального простору.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 22549