AGC розробив цифрового двійника для плавильної печі
Ілюстрація: AGC

AGC розробив цифрового двійника для плавильної печі

Світовий виробник скла AGC розробив технологію цифрових двійників для процесу плавлення скла. Її назвали CADTANK Online Computation and Optimization Assistant або COCOA. Як повідомили в пресцентрі компанії, технологія поєднує онлайн стимулятор з інструментом цифрового прототипування. У лютому розпочнуться експлуатаційні випробування у плавильній печі.

Температура всередині флоат-печі та потік розплавленого скла постійно змінюються залежно від стану сировини та вогнетривів. Динамічні фактори вимагає коригування оптимальних умов роботи печі. Це потребує часу. А в цей період обсяги виробництва падають.

Інструмент моделювання COCOA перевіряє зміни в розподілі температури всередині флоат-печі, потік розплавленого скла тощо на основі імітаційної моделі, автоматично створеної з використанням даних роботи флоат-печі.

Наступним кроком у розвитку технології цифрових двійників є автоматична оцінка інформації завдяки техніці «асиміляція даних». Очікується, що застосування асиміляції даних для моделювання процесів плавлення скла покращить точність прогнозування. AGC співпрацює з доктором Такемаса Мійоші (Takemasa Miyoshi) із дослідницької групи асиміляції даних Центру обчислювальної техніки RIKEN.

Для адаптації процесу виробництва скла до сучасних вимог, на ринку докладають зусилля щодо скорочення викидів вуглецю: Pilkington UK вироблятиме архітектурне скло з використанням водню замість природного газу.

Для довідки.
Цифровий двійник — відтворення реального середовища у віртуальному просторі на основі інформації з реального простору.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 22549