Використання знака UKCA вимагає повторного тестування органом, акредитованим у Великобританії
Ілюстрація: gov.uk

Використання знака UKCA вимагає повторного тестування органом, акредитованим у Великобританії

З 2025 року до Великої Британії можна буде експортувати будівельну продукцію лише зі знаком UKCA. Маркування може базуватися на даних, наданих уповноваженими Великобританією органами. Продукти зі знаком CE або іншим європейським сертифікатом підлягають повторному тестуванню.

Після Brexit Велика Британія мала припинити визнавати маркування CE для будівельних виробів 31 грудня 2022 року. Однак уряд дозволив виробникам будівельних виробів отримувати маркування UKCA без повторної перевірки, якщо їх перевірено органом з акредитації ЄС. Це діяло до 1 січня 2023 року. Проте уряд продовжить визнавати маркування CE для будівельних виробів до 30 червня 2025 р. Залишалося питання отримання знаку UKCA після 2025 року.

Управління з безпеки продукції та стандартів (OPSS) заявило, що UKCA слід наносити на товари, перевірені лише схваленим органом Великобританії.

Раніше асоціація Glass for Europe зазначала, що Великобританії бракує власних потужностей для тестування. Щоб вирішити цю проблему, англійська BSI уклала угоду з німецькою ift Rosenheim. Результати тестів ift можна надати для отримання знака UKCA.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 22555
Ролети з теплим коробом GANT