Для отримання UKCA європейським будівельним товарам знадобиться повторне тестування
Ілюстрація: gov.uk

Для отримання UKCA європейським будівельним товарам знадобиться повторне тестування

Після 2025 року до Великобританії можна буде експортувати будівельну продукцію, яка матиме знак UKCA. Маркування може ґрунтуватися на даних, наданих уповноваженим державним органом. Продукція, яка має знак CE або інший європейський сертифікат, має пройти повторне тестування.

Після Brexit Англія мала припинити визнавати маркування CE для будівельних виробів 31 грудня 2022 року. Однак уряд Великобританії дозволив виробникам будівельної продукції отримувати знак UKCA без повторного тестування, якщо їх перевірив уповноважений орган ЄС. Захід діяв до 1 січня 2023 року. Та уряд продовжив визнавати маркування CE для будівельних виробів до 30 червня 2025 року. І залишилося питання отримання знака UKCA для європейських будівельних матеріалів після 2025 року.

Управління з безпеки продукції та стандартів (OPSS) заявило, що маркування UKCA слід наносити лише на продукти, перевірені органом, затвердженим Британією.

Раніше асоціація Glass for Europe зазначала, що у Великобританії недостатньо власних можливостей та потужностей для тестування. Як один із способів розв’язання проблеми британська BSI підписала угоду з ift Rosenheim. І результати випробувань ift можна надати для отримання знака UKCA.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 22555
Алюмінієві профілі Profilco