Європа запускає нову ініціативу «Фенікс» з відбудови українських міст

Європа запускає нову ініціативу «Фенікс» з відбудови українських міст

Під час свого візиту до України Європейська Комісія обговорила з українським урядом, як підтримати оновлення міст. Йдеться про створення якісних, сталих та інклюзивних міст разом зі спільнотою «Нового європейського Баухаузу» (New European Bauhaus — NEB).

Як повідомляється на сайті ЄС, у березні 2023 року NEB разом з «Угода мерів — Схід», Ro3kvit та ReThink розпочне програму з розвитку потенціалу українських міст для підготовки до реконструкції.

Діяльність NEB в Україні буде підтримана ініціативою «Фенікс». Проєкт спрямують на розвиток та поширення кращих практик спільноти NEB щодо доступної та сталої реконструкції міст.
Іншим напрямком діяльності буде налагодження зв'язків між українськими містами та однодумцями з ЄС для обміну досвідом на шляху до кліматичної нейтральності та енергоефективності.

Місія «Європейський Горизонт» з питань кліматично нейтральних та розумних міст та програма LIFE нададуть щонайменше 7 мільйонів євро на ці підготовчі заходи.

Довідка.
Альянс активного будинку України нещодавно зазначав, що якщо «Новий європейський Баугауз» відповідає на питання «Що робити?», то комплексний підхід Active House відповідає на питання «Як робити?». Система рейтингу Active House враховує комфорт, енергоефективність, безпеку для здоров'я та навколишнього середовища.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 22567