Rehau розширили завод з перероблювання старих вікон у Німеччині
Фото: REHAU

Rehau розширили завод з перероблювання старих вікон у Німеччині

Rehau Window Solutions розширила завод з переробки старих металопластикових вікон. Про це повідомили в пресцентрі компанії. Отриманий ПВХ-матеріал повторно використовують у виробництві нових віконних профілів, уточнює OKNA.ua.

У дочірній компанії Dekura встановили нову систему розподілу та сортування.
За словами REHAU, система забезпечує майже точне розділення матеріалу в подрібненому ПВХ. Особлива увага приділяється технології оптичного відділення скла та інших матеріалів в потоці ПВХ.

Rehau Window Solutions має переробні потужності в трьох країнах. Підприємства з переробки розташовані у Великобританії, Німеччині та Польщі. Європейські профільні бренди систематично намагаються збільшити відсоток перероблених матеріалів у своїй продукції.
В Україні заводи з виробництва ПВХ продукції використовують лише «чисту» вторинну сировину. Виробники підвіконь купують залишки профілю без бруду та залишок монтажної піни. У країні немає підприємств, які б займалися збором і переробкою старих пластикових вікон і дверей. Конструкції викидають на звалища. Руйнації через завдані війну та зростаюча важливість енергозбереження збільшують обсяги цих відходів.

В Україні підняли питання повторного використання будівельних відходів під час реконструкції, але це торкнулося лише скла та дерева. Поки що немає законодавчої ініціативи доцільності будівництва заводу з переробки світлопрозорих конструкцій.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Связанный контент
Идентификатор: 22589