Rehau оптимізувала перероблення старих вікон у Німеччині до майже точного розділення
Фото: REHAU

Rehau оптимізувала перероблення старих вікон у Німеччині до майже точного розділення

Rehau Window Solutions розширила завод з перероблювання старих металопластикових вікон. Про це повідомили в пресцентрі компанії. Отриману ПВХ сировину повторно використовують у виробництві нових віконних профілів, уточнює OKNA.ua.

Нова система розподілення та сортування встановлена в Німеччині у дочірній компанії Dekura.
Як зазначає REHAU, система забезпечує майже точне розділення матеріалів у подрібненому ПВХ. Особливо наголошують на технології оптичного відділення скла та інших матеріалів від потоку ПВХ.

REHAU Window Solutions має пункти перероблення в трьох країнах: Англії, Німеччині та Польщі. Європейські профільні бренди намагаються планомірно збільшувати частку вторинної сировини в продукції.
В Україні заводи з виробництва ПВХ-продукції використовують лише «чисту» вторинну сировину. Виробники підвіконь закуповують у виробництв вікон обрізки профілів без бруду, залишків монтажної піни тощо. Підприємств зі збору та перероблення старих пластикових вікон та дверей у країні немає. Конструкції потрапляють на сміттєзвалища. Руйнування внаслідок воєнних дій та актуалізація питання енергоощадження збільшить кількість таких відходів.

В Україні порушили питання повторного використання будівельних відходів під час відбудови, але це торкнулося лише скла та деревини. Поки немає законодавчої ініціативи доцільності будівництва заводу з вторинного перероблення світлопрозорих конструкцій.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Пов'язаний контент
Ідентифікатор: 22589
Алюмінієві профілі Profilco