ВідновиДІМ розширив географію діяльності
Фото: Фонд енергоефективності
Директор Фонду енергоефективності Єгор Фаренюк на віконній конференції WINDO KYIV Conference IV

ВідновиДІМ розширив географію діяльності

WINDO KYIV Conference IV online
Наглядова рада Фонду енергоефективності затвердила зміни до програми «ВідновиДІМ». Однією з головних змін є те, що максимальна сума гранту збільшиться з 6 млн грн до 7,2 млн грн.

Як повідомив Єгор Фаренюк, директор Фонду енергоефективності, на конференції WINDO KYIV Conference IV, спочатку програма мала бути спрямована на заміну вікон та дверей. Однак, коли вона готувалася, стало очевидна необхідність ремонту фасадів, дахів та інженерних мереж. Був встановлений граничний розмір гранту 6 млн грн. А згодом стало зрозуміло, що поріг гранту необхідно збільшити.

Фонд не акредитує підрядників і не формує окремий їхній перелік. ОСББ самостійно обирає компанії, які виконують роботи. Тому, щоб захистити ОСББ від потенційних зловживань, Фонд встановив ліміти на матеріали та роботи з відновлення.

Наприклад, світлопрозорі конструкції для опалювальних приміщень повинні мати профілі з монтажною шириною 70 мм, двокамерні склопакети 32 мм з i-склом та заповнені аргоном. Вартість демонтажу, виготовлення, монтажу, укосів, відливів та утеплення шва не повинна перевищувати 8 000 грн за м2.
Вартість конструкції для балконів і лоджій (рама 58 мм, склопакет 24 мм) не повинна перевищувати 5 500 грн за м2.
Максимальна вартість склопакета, якщо рама не пошкоджені і функціонує, — 4 000 грн за м2.
Вхідні двері — 10 000 грн за м2. Як правило, ОСББ обирають металеві утеплені двері.

Також розроблені вимоги до будівельних компаній, які передбачають досвід роботи в будівельній галузі не менше трьох років та досвід виконання робіт, необхідних для відновлення.

Територія програми також була розширена. Наразі програма реалізується в Дніпропетровській, Житомирській, Київській (включаючи місто Київ), Миколаївській, Сумській та Чернігівській областях.

Програма фінансується Європейським Союзом із загальним бюджетом 25 млн євро, з яких 5 млн євро — на пілотну фазу. За оцінками Фонду, 5 млн євро дозволять відновити близько 100 будівельних майданчиків, а 25 млн євро — 500 будівель.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 22603