Європа профінансує проєкти з термомодернізації громадських будівель в Україні
Фото: European in Ukraine

Європа профінансує проєкти з термомодернізації громадських будівель в Україні

Стартує програма "Енергоефективність громадських будівель в Україні" для малих та середніх міст. Проєкти фінансуватимуть Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) та банк Європейського Союзу. На програму планують виділити 100 млн євро.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури буде відбирати проєкти. До конкурсу приймають заявки з модернізації дитячих садочків, шкіл, закладів охорони здоров’я, спортивних та культурних центрів, адміністративних будівель тощо. За рішенням Європейського інвестиційного банку, у програмі також зможуть взяти участь проєкти ремонту громадських будівель, пошкоджених військовими діями, проєкти з будівництва бомбосховищ та адаптації будівель для розміщення внутрішньо переміщених осіб.

Відібрані проєкти отримають гранти у розмірі 5 млн євро від Інвестиційної платформи сусідства ЄС (NIP) та 4 млн євро від багатостороннього донорського фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (E5P).

Програма спрямована на малі та середні громади, які до цього не мали досвіду в реалізації масштабних міжнародних проєктів з термомодернізації. Основні заходи включають утеплення фасадів, дахів, підвальних перекриттів, встановлення енергоефективних вікон та вхідних дверей, лічильників та систем контролю енергоспоживання, модернізацію систем опалення, вентиляції та освітлення тощо.

Конкурс триватиме до 3 червня 2023 року включно.
Деталі конкурсу наведені в офіційному оголошенні ↗️.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 22627