Київська ОВА допоможе з дофінансуванням відновлення багатоквартирних будинків
Фото: Фонд енергоефективності
Меморандум із Київською ОВА

Київська ОВА допоможе з дофінансуванням відновлення багатоквартирних будинків

Підписано меморандум про співпрацю між Київською обласною військовою адміністрацією та Фондом енергоефективності з метою відновлення та термомодернізації багатоквартирних будинків. Про це повідомили в пресцентрі Фонду. У 2023 році планують відновити 150 багатоповерхівок по всій території Київської області.

У Київській обласній військовій адміністрації діє Програма підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та інших житлових будинків, пошкоджених внаслідок бойових дій. Вона розрахована на 2023-2024 роки. Ця програма дозволить фінансувати роботи, які не можуть бути виконані за програмою "ВідновиДІМ" або на виконання яких не вистачає коштів.

Програма "ВідновиДІМ" надає допомогу лише тим об'єктам, які не є аварійними. ОСББ зможуть отримати фінансову допомогу від ОВА для ремонту несучих конструкцій, а після цього брати участь у "ВідновиДІМ".

З 30 березня 2023 року програма "ВідновиДІМ» також охоплює відновлення будь-яких інженерних систем будинку. Відповідні зміни були затверджені Наглядовою радою Фонду енергоефективності. Раніше збільшили розмір гранту з 6 млн грн до 7,2 млн грн.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 22626