Пневматичне ущільнення забезпечило герметичність розсувної системи до 25 м2
Фото: air-lux
Розсувна стулка air-lux шириною до 2,3 м, висотою приміщення 2,5 м.

Пневматичне ущільнення забезпечило герметичність розсувної системи до 25 м2

BAU 2023
Швейцарська компанія air-lux представила на BAU 2023 розсувні вікна площею до 25 м2. Фахівці компанії зосередилися на демонстрації нульового порогу для безбар'єрного дизайну. Особливий інтерес, однак, викликає унікальна система ущільнення.

Як зазначають в air-lux, пневматичний ущільнювач зберігає герметичність навіть при великих розмірах до 25 м2 і вазі стулки до 1800 кг.
Для активації ущільнювача натискається кнопка. Повітря нагнітається в раму, ущільнювач розпрямляється і притискається до профілю. Повторне натискання кнопки випускає повітря, і ущільнювач повертається у згорнуте положення. Це можна використовувати для забезпечення природної вентиляції приміщення. Між розсувною стулкою і рамою створюється прозір 5 мм.


Розсувне вікно з активним ущільненням виготовлене з використанням системи Schüco AS AL 75. У 2022 році стратегічне партнерство між air-lux та Schüco було визнано міжнародним журі. Розсувна конструкція була нагороджена премією RedDot Award Winner.

air-lux заявляє, що базову конструкцію можна модернізувати до класу захисту від злому RC3 за допомогою додаткових компонентів. При цьому зовнішній вигляд конструкції залишається незмінним.

А безпечне природне провітрювання вікон можна забезпечити за допомогою фурнітури. Наприклад, фурнітура Winkhaus activPilot Comfort PADK дозволяє переміщати стулку, створюючи отвір 6 мм по всьому периметру вікна. WINKHAUS стверджує, що в режимі провітрювання (паралельний зсув) вікно може відповідати класу захисту від злому RC2.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Связанный контент
Идентификатор: 22680
Алюмінієві профілі Profilco