Вінницька міська рада долучилася до тепломодернізації будинків
Фото: Фонд енергоефективності

Вінницька міська рада долучилася до тепломодернізації будинків

Згідно з рішенням Вінницької міської ради, ОСББ отримають позики від міста для проведення енергоефективних робіт у рамках програми «Енергодім».

Оскільки банки не надають кредити ОСББ під час воєнного стану, Вінницька міська рада виділить кошти для фінансування робіт через МКП «Вінницький фонд муніципальних інвестицій». Відсоткові ставки для ОСББ будуть мінімальними — від 3% до 5%. Максимальна сума позики становитиме до 70% від загальної вартості будівельних робіт.
Після завершення енергомодернізації будівель, Фонд енергоефективності компенсує ОСББ від 40% до 70% вартості робіт.

У червні на сесії міської ради депутати ухвалили виділення фінансування для перших двох ОСББ. У липні були укладені договори на позики та розпочато фінансування проєктів з енергомодернізації житлових будинків.
7 липня 2023 року депутати затвердили Програму розвитку та підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Вінницької міської територіальної громади на період з 2024 по 2028 роки.

Наразі розглядається можливість надання позик ще трьом ОСББ. В загальному, у Вінниці 13 ОСББ беруть участь у Програмі. У міськраді вважають, що кредитування решти учасників буде продовжено у наступному році.

Протягом дії воєнного стану Фонд енергоефективності не приймає нові заявки на участь у програмі «Енергодім».

Читати ще: ОСББ зможуть отримати частинами компенсацію за заміну вікон та балконів
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 22751
Алюмінієві профілі Profilco