Вінницька міська рада кредитуватиме учасників програми «Енергодім»
Фото: Фонд енергоефективності

Вінницька міська рада кредитуватиме учасників програми «Енергодім»

Вінницькі ОСББ отримають від міста кредити на проведення енергоефективних робіт за програмою «Енергодім». Відповідне рішення ухвалила Вінницька міська рада.

Під час воєнного стану банки не кредитують ОСББ. Відтак Вінницька міська рада виділить кошти на фінансування робіт через МКП «Вінницький фонд муніципальних інвестицій». Відсотки для ОСББ будуть мінімальними від 3% до 5%. Максимальна сума позики становитиме до 70% від загальної вартості будівельних робіт.
Після завершення енергомодернізації Фонд енергоефективності компенсує ОСББ від 40 до 70% вартості робіт.

У червні депутати на сесії міської ради погодили виділення фінансування для перших двох ОСББ. У липні укладено договори та розпочато фінансування проєктів енергомодернізації житлових будинків.
А 7 липня 2023 року депутати затвердили Програму розвитку та підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Вінницької міської територіальної громади на 2024-2028 роки.

Зараз розглядається можливість надання позик ще трьом ОСББ. Загалом у Вінниці учасниками Програми є 13 ОСББ. У міськраді вважають, що кредитування решти учасників продовжаться наступного року.

На час воєнного стану Фонд енергоефективності не приймає нові заявки на участь у програмі «Енергодім».

До відома: ОСББ зможуть отримати частинами компенсацію за заміну вікон та балконів
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 22751
Ролети з теплим коробом GANT