З вересня почав діяти «транспортний безвіз» із Норвегією
Ілюстраційне фото: Marcin Jozwiak on Unsplash

З вересня почав діяти «транспортний безвіз» із Норвегією

Україна та Норвегія уклали угоду про "транспортний безвіз", яка набула чинності з 1 вересня 2023 року. Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України та Міністерство транспорту Королівства Норвегія підписали протокол.

Суть нової угоди полягає в запровадженні спрощеного режиму для двосторонніх та транзитних перевезень між країнами. Згідно зі словами заступника міністра Сергія Деркача, ця лібералізація вантажних перевезень буде в силі принаймні до 30 червня 2024 року.

Зокрема, нова угода дозволяє здійснювати перевезення без необхідності отримання спеціальних дозволів для вантажівок класу Євро-5 та вище. Перевізники повинні мати сертифікат, що підтверджує клас екологічності своїх вантажівок.

Також українські перевізники можуть отримати до 250 універсальних дозволів та 50 дозволів для міжнародних перевезень до третіх країн для вантажівок, які мають нижчий клас екологічності.

Ця угода приєднується до інших подібних угод, у тому числі Угоди про лібералізацію автомобільних перевезень між Україною та Європейським Союзом, яка дозволяє бездозвільні перевезення до 27 країн ЄС. Крім того, Україна нещодавно уклала угоду про "транспортний безвіз" з Північною Македонією. Загалом, цей "транспортний безвіз" зараз діє між Україною та 35 країнами, забезпечуючи покращення умов для міжнародних перевезень та сприяючи економічному зростанню.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 22828
Ролети з теплим коробом GANT