В Україні дві лабораторії отримали європейське обладнання для тестування світлопрозорих конструкцій
Слайд: WKC

В Україні дві лабораторії отримали європейське обладнання для тестування світлопрозорих конструкцій

WKC Installer 5.0
З початку січня 2023 року українські виробники будівельної продукції зобов'язані складати декларацію, відповідно до Регламенту (ЄС) №305/2011. Ця декларація підтверджує відповідність виробленої продукції встановленим стандартам якості, безпеки та екологічності.

Для українських виробників будівельної продукції ключовим аспектом є наявність лабораторій, які забезпечують тестування продукції. Проєкт «Реалізація експортного потенціалу виробничо-збутового ланцюга деревообробної галузі в Україні через зміцнення інфраструктури контролю якості», який був запроваджений фондом UNIDO, забезпечив дві лабораторії необхідним обладнанням та ліцензійним програмним забезпеченням для проведення випробувань і розрахунків щодо світлопрозорих конструкцій. Про це повідомила Радміла Устич, представниця громадської організації «Форза», під час конференції WKC INSTALLER 5.0.

Це обладнання MessTec, яке дозволяє визначити повітропроникність (за EN 1026), водонепроникність (за EN 1027) і вітрове навантаження (за EN 12211) для конструкцій розмірами до 4 метрів у ширину і 3 метри у висоту.
Також було надано ліцензійне програмне забезпечення Flixo для розрахунку коефіцієнта теплопередачі U, як визначено EN 10077-1 і EN 10077-2.

У проєкті взяли участь компанії «БМ-Тест» з Рівного та «Кривбасстандартметрологія» з Кривого Рогу. Ведуться роботи з введення обладнання в експлуатацію.

За словами Радміли Устич, отримані результати можуть бути використані для отримання сертифікацій, що відкриває двері для українських виробників на ринку ЄС.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 22884
Алюмінієві профілі Profilco