Українські лабораторії зробили перший крок до налагодження європейської системи оцінки відповідності у віконній галузі
Фото: ift Rosenheim

Українські лабораторії зробили перший крок до налагодження європейської системи оцінки відповідності у віконній галузі

На початку жовтня дві українські лабораторії отримали спеціальне обладнання для перевірки повітропроникності, вологонепроникності та опору вітру для світлопрозорих конструкцій. Цей проєкт став можливим завдяки спільним зусиллям UNIDO та Асоціації учасників ринку вікон та фасадів (АУРОФ).

Два сучасні випробувальні стенди були передані лабораторіям "БМ-Тест" з Рівного і "Кривбасстандартметрологія" з Кривого Рогу. Наразі проводяться роботи з облаштування та налагодження обладнання, яке належить дочірній компанії ift Rosenheim MessTec.

За словами представника ift Rosenheim в Україні, Олексія Бубнова, ці випробувальні стенди дозволяють тестувати конструкції розміром 3000х3970 мм. Це є першим кроком у впровадженні європейської системи оцінки відповідності в галузі вікон. Далі потрібно провести роботу з визнанням протоколів випробувань, проведених українськими лабораторіями, в країнах Європейського Союзу.

Успішна реалізація цього проєкту стала можливою завдяки наполегливій праці Радміли Устич, Павла Ладецького (UNIDO), Олексія Бубнова (АУРОФ, ift Rosenheim) та Штефана Лехнера, Мікаели Рудник (MessTec).
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 22887