Glas Trösch Ukraine рекомендує замовляти вікна, двері та фасади з безпечним склом
Слайд: WKC

Glas Trösch Ukraine рекомендує замовляти вікна, двері та фасади з безпечним склом

WKC Installer 5.0
На онлайн конференції WKC Installer 5.0, директор з розвитку компанії Glas Trösch Ukraine, Олександр Марищін, порекомендував замовникам та забудовникам обирати світлопрозорі конструкції з безпечними склопакетами.

Багатошарове ламіноване скло (триплекс) складається з двох або більше шарів скла, що з'єднані плівкою. Ця технологія при ударі або вибуховій хвилі утримує осколки на шарі полімеру. У порівнянні зі звичайним склом, яке руйнується на небезпечні осколки, триплекс зменшує ризик травмувань людей та тварин.

Особливо актуальним стало використання цієї технології в умовах війни, де постійні обстріли підкреслюють важливість мінімізації пошкоджень через скло. За даними ООН, 80% уражень від осколків та уламків пов'язані з травмами від скла.

Українські компанії віконної галузі зацікавилися виготовленням вікон, стійких до вибухової хвилі. В Україні вперше були виготовлені віконні конструкції, які отримали протоколи випробування за класами стійкості до вибухової хвилі EXR1 (NS) та EXR2 (NS) згідно вимог ДСТУ EN 13123-2:2006. У цих вікнах встановлені склопакети Глас Трёш (Евроглас) з триплексом P4A, що включає два скла товщиною 4 мм та 4 шари плівки.

Категорія стійкості P4A, згідно з ДСТУ EN 356:2005, підтверджує, що ламіноване скло з 4 шарами плівки витримує багаторазові удари сталевою кулею вагою 4,110 кг та діаметром 110 мм з висоти 9 м, при цьому всі осколки залишаються на плівці.

Олександр Марищін повідомив, що компанія має скло P4A на українських складах. В Україні Glas Trösch виготовляє ламіноване скло з використанням технологій безавтоклавного плівкового ламінування (EVA), а скло автоклавного ламінування (PVB) отримує в готовому форматі.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Связанный контент
Идентификатор: 22932
Ролети з теплим коробом GANT