Glas Trösch Ukraine рекомендує використовувати для скління вікон, дверей та фасадів лише безпечне скло
Слайд: WKC

Glas Trösch Ukraine рекомендує використовувати для скління вікон, дверей та фасадів лише безпечне скло

WKC Installer 5.0
Замовникам та забудовникам краще замовляти світлопрозорі конструкції з безпечними склопакетами з триплексом або загартованим склом. Таку думку висловив директор з розвитку Glas Trösch Ukraine Олександр Марищін під час онлайн конференції WKC Installer 5.0.

Багатошарове ламіноване скло (триплекс) — це два або більше шарів скла, склеєних між собою плівкою, здатною утримувати осколки на шарі полімеру при ударі або вибуховій хвилі. До прикладу, звичайне скло руйнується на гострі небезпечні осколки, які можуть травмувати людей та тварин. А українське сьогодення постійними обстрілами показало, наскільки важливо мінімізувати пошкодження через скло. За даними ООН, 80% уражень від осколків та уламків – це травми від скла.

Низка українських компаній віконної галузі зацікавилися питанням виготовлення вікон, стійких до вибухової хвилі. І вперше в Україні виготовлено віконні конструкції, які отримали протоколи випробування за класами стійкості до вибухової хвилі EXR1 (NS) та EXR2 (NS) згідно з вимогами ДСТУ EN 13123-2:2006. У них були встановлені склопакети Глас Трьош (Євроглас) з триплексом P4A — два скла товщиною 4 мм та 4 шари плівки.

Категорія стійкості P4A згідно ДСТУ EN 356:2005 (EN 356:1999) означає, що ламіноване скло з 4 шарами плівки витримує багаторазові удари сталевої кулі вагою 4,110 кг та діаметром 110 мм з висоти 9 м. Усі осколки залишаються на плівці.

Як повідомив пан Олександр, на українських складах компанії є скло P4A. В Україні Glas Trösch виробляє ламіноване скло з плівкою EVA (безавтоклавне плівкове ламінування) та отримує скло з плівкою PVB (автоклавне ламінування) в готовому форматі. Використовується скло європейського виробництва.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Пов'язаний контент
Ідентифікатор: 22932
Ролети з теплим коробом GANT