Програма компенсації за інклюзивне робоче місце розвивається
Ілюстраційне фото: wikipedia.org

Програма компенсації за інклюзивне робоче місце розвивається

Міністерство економіки України оголосило про нововведення в Програмі компенсації за облаштування робочого місця для людей з інвалідністю. Тепер роботодавці можуть отримати компенсацію безпосередньо через портал Дія.

Згідно з новими правилами, роботодавці можуть звертатися за компенсацією через веб-платформу Дія, уникнувши подання заяв до регіонального центру зайнятості. Це значно спростить та прискорить процедуру отримання відшкодування.

Програма була запроваджена у серпні 2023 року. Відтепер сума компенсації складає до 106,5 тис. грн для осіб з І групою інвалідності та до 71 тис. грн для тих, хто має ІІ групу інвалідності. Попередньо ці суми становили відповідно 100,5 тис. грн та 67 тис. грн.

Процедура отримання компенсації через портал Дія передбачає кілька кроків, включаючи авторизацію за допомогою КЕП, заповнення заяви, прикріплення необхідних документів та підпис заяви КЕПом.

Перший віцепрем’єр-міністр України - Міністр економіки Юлія Свириденко зазначила, що у 2023 році за програмою було створено 102 робочі місця, а на цей рік планується облаштувати щонайменше 10 тисяч нових робочих місць для людей із інвалідністю.

Повний перелік дозволених засобів для облаштування робочого місця наведений у Постанові 893 від 22 серпня 2023 року ↗️.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 23063
Виробництво вікон Viknar`off