На заводі Pilkington UK розгорнули недороге рішення для уловлювання вуглецю
Фото: NSG Group
Партнери проекту XLR8 CCS

На заводі Pilkington UK розгорнули недороге рішення для уловлювання вуглецю

NSG Group випустили новину про запуск уловлювача вуглецю на своєму заводі з виробництва плоского скла у Великобританії. Ця ініціатива відбувається в рамках проекту «XLR8 CCS – прискорення розгортання доступного рішення для уловлювання вуглецю для галузей, які мають складності зі скороченням викидів».

Один із пристроїв C-Capture для тестування сумісності розчинників з уловлюванням вуглецю (CCSCU) вже встановлено на флоат-печі Pilkington UK. Британська компанія C-Capture винайшла технологію на основі розчинників, яка пропонує безпечний та економічний метод уловлювання вуглекислого газу з викидів після згоряння.

CCSCU підключено до основи димового виходу печі UK5 і відокремлює CO2 від димових газів. Тестування буде тривати кілька місяців для оцінки сумісності технології C-Capture з реальними димовими газами промислової скловарної печі. Партнери надали техніко-економічне обґрунтування використання технології C-Capture на заводі потужністю 100 тонн на день.

Планується провести ще п'ять випробувань уловлення вуглецю по всій Великобританії для інших компаній. Успіх цього проекту дозволить компанії C-Capture та її партнерам впроваджувати комерційні установки для уловлювання вуглецю в різних промислових галузях, включаючи скляну та цементну, до 2030 року.

Також Guardian Glass випустив низьковуглецеве скло.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 23066