Pilkington тестує недорогу технологію уловлювання вуглецю у виробництві флоат-скла
Фото: NSG Group
Партнери проекту XLR8 CCS

Pilkington тестує недорогу технологію уловлювання вуглецю у виробництві флоат-скла

NSG Group запустили уловлювач вуглецю на заводі з виробництва плоского скла. Завод знаходиться у Великобританії. Випробування є частиною проекту «XLR8 CCS – прискорення розгортання недорогого рішення для уловлювання вуглецю для галузей, які важко скоротити.

Одна з установок C-Capture для перевірки сумісності розчинників з уловлюванням вуглецю (CCSCU) розгорнута у флоат-печі Pilkington UK. Британська компанія C-Capture запатентувала технологію на основі розчинників, яка пропонує безпечний і недорогий спосіб уловлювання вуглекислого газу з викидів після згоряння.

CCSCU підключений до основи димоходу печі UK5 та відокремлює CO2 від димових газів. Випробування триватимуть кілька місяців, щоб оцінити сумісність запатентованої технології C-Capture з реальними димовими газами промислової скловарної печі. Партнери надали техніко-економічне обґрунтування використання технології C-Capture на заводі потужністю 100 тонн на день.
Ще п’ять випробувань уловлювання вуглецю будуть проведені по всій Великобританії для інших компаній.

Успіх проєкту дозволить компанії C-Capture та її партнерам розгорнути комерційні установки для уловлювання вуглецю в різних галузях промисловості, включаючи скляну та цементну, до 2030 року.

Також Guardian Glass випустив низьковуглецеве скло.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 23066