Публікація цін на будівельні матеріали буде обов’язковою для проєктів відновлення
Ілюстраційне фото: Erik Mclean on Unsplash

Публікація цін на будівельні матеріали буде обов’язковою для проєктів відновлення

Законопроєкт 11057 ↗️, який був зареєстрований у Верховній Раді 4 березня 2024 року та наразі розглядається Комітетом з питань економічного розвитку, пропонує публікувати ціни на будівельні матеріали під час публічних закупівель. Згідно з висновками звіту Європейської Комісії "Ukraine 2023 Report" від 8 листопада 2023 року, Україна має посилити прозорість та відкритість у публічних закупівлях.

Автори законопроєкту вказують на те, що лише у 21% випадків замовники оприлюднюють документи, що містять ціни на матеріальні ресурси.

Одним із ключових положень законопроєкту є вимога оприлюднювати кошториси під час укладання договорів про закупівлю послуг з поточного ремонту та будівництва у випадку зміни цін на будівельні матеріали. Документ повинен містити детальні дані про найменування матеріалів, їх характеристики, одиницю виміру, відпускну ціну, кількість, а також вартість транспортування та складсько-заготівельні витрати.

Зміни, запропоновані у цьому законопроєкті, мають сприяти забезпеченню принципу відкритості публічної інформації та підвищенню ефективності механізмів контролю в галузі публічних закупівель.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 23117