VELUX Group підтримує будівництво низьковуглецевого житла в Україні для дітей із прийомних сімей
Фото: VELUX

VELUX Group підтримує будівництво низьковуглецевого житла в Україні для дітей із прийомних сімей

Данська неурядова організація SOS Children's Villages Denmark запускає новий проєкт "Children’s Living Places" (Простори для життя дітей) в Україні, спрямований на популяризацію альтернативних форм сімейного виховання.

У трьох різних громадах будуть створені три кластери будівель, що складатимуться з будинків для прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Кожен кластер також включатиме спільні рекреаційні та соціальні простори, а також соціальні центри, які надаватимуть послуги психосоціальної підтримки.

Будинки будуть зведені за концепцією Living Places, розробленою спільно VELUX, архітекторами EFFEKT та інженерами Artelia. Ця концепція ґрунтується на п'яти ключових принципах: здоров'я, адаптивності, простоти, сучасності та масштабованості.

Проєкт фінансується Фондом Віллума, частиною VELUX FOUNDATIONS, Viessmann Foundation, Grundfos Foundation і Bitten & Mads Clausen's Foundation, а VELUX Group вносить свій внесок концепцією Living Places. Деякими з донорів є Somfy Foundation, DOVISTA, Flügger та VELUX Україна, а Kromann Reumert та EIFO надали проєкту юридичну та фінансову підтримку.

Children's Living Places є проєктом-маяком. Команда сподівається надихнути українські місцеві та національні органи влади, а також залучити більше партнерів для масштабування проєкту.

Ще Всесвітній фонд пам’яток замінить понад 500 м2 скла у Київському міському будинку учителя
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 23135