Фонд енергоефективності планує запустити нову програму
Фото: Фонд енергоефективності

Фонд енергоефективності планує запустити нову програму

На засіданні Консультативної ради Фонду енергоефективності, що відбулося 19 квітня 2024 року, були обговорені ключові аспекти нового проєкту "ГрінДІМ". Ця програма спрямована на поширення використання альтернативних джерел енергії в житлових будинках.

Директор Фонду енергоефективності, Єгор Фаренюк, підкреслив, що в умовах сучасних викликів питання впровадження Програми "ГрінДІМ" вже не має альтернативи, оскільки це стає питанням національного рівня. Мета програми полягає у забезпеченні децентралізації та підвищенні енергобезпеки шляхом надання альтернатив енергопостачання для мешканців багатоквартирних будинків.

Згідно з оголошеним планом, гранти будуть доступні ОСББ та приватним домогосподарствам для встановлення теплових насосів, сонячних станцій, інверторів та акумуляторів. Компенсація для ОСББ становитиме 70% вартості матеріалів, а для приватних домогосподарств - 50%.

Дмитро Сирих, в. о. технічного директора Фонду, зауважив, що раніше в Україні було недостатньо будинків, які б відповідали вимогам для використання відновлюваних джерел енергії. Однак багато учасників програми "Енергодім" вже готові до наступного кроку - участі у програмі "ГрінДІМ".

Пілотний етап програми "ГрінДІМ" отримає загальний обсяг фінансування у розмірі 2 млн євро.

Також У п’яти областях України ОСББ отримають додаткову компенсацію кредитів за програмою «Енергодім».
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 23136