Данська організація ініціювала проєкт будівництва в Україні екожитла для дітей із прийомних сімей
Фото: VELUX

Данська організація ініціювала проєкт будівництва в Україні екожитла для дітей із прийомних сімей

Данська неурядова організація SOS Children's Villages Denmark ініціювала новий проєкт «Children’s Living Places» («Простори для життя дітей»), який спрямований на популяризацію та посилення альтернативних форм сімейного виховання в Україні.

Три кластери будівель будуть розташовані в трьох різних громадах. Кожен кластер складається з будинків для прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, спільних рекреаційних та соціальних просторів, а також соціальних центрів, які надаватимуть послуги психосоціальної підтримки.
Будинки будуватимуть за концепцією Living Places, яка розроблена групою компаній VELUX, архітекторами EFFEKT та інженерами Artelia. Концепція доступного житла дотримується п’яти ключових принципів: житло має бути здоровим, адаптивним, простим, сучасним та масштабованим.
Для будівництва пілотного проєкту Living Places Copenhagen у Данії використовували каркасні конструкції, дахові вікна, тепловий насос повітря-вода та сонячні панелі. Приватні будинки мають три поверхи, що зараз може не повністю задовольняти українські реалії через велику кількість людей з інвалідністю.

Проєкт фінансується Фондом Віллума, який є частиною VELUX FOUNDATIONS, Viessmann Foundation, Grundfos Foundation і Bitten & Mads Clausen's Foundation, а VELUX Group вносить свій внесок своєю концепцією Living Places. Somfy Foundation, DOVISTA, Flügger та VELUX Україна виступили донорами, а Kromann Reumert та EIFO підтримали проєкт юридичною та фінансовою експертизою.
Children's Living Places — флагманський проєкт. У довгостроковій перспективі команда хоче надихнути українські місцеві та національні органи влади, а також більше партнерів для масштабування.

Ще Всесвітній фонд пам’яток замінить понад 500 м2 скла у Київському міському будинку учителя
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 23135