REHAU працює над видаленням важких металів із переробленого ПВХ
Фото: Meraxis

REHAU працює над видаленням важких металів із переробленого ПВХ

Зусилля з розвитку екологічно чистих технологій продовжують набирати обертів. Розпочато міжнародний промисловий дослідницький проєкт, спрямований на отримання переробленого полівінілхлориду (ПВХ) без використання важких металів. В проєкті беруть участь французька хімічна компанія Kem One, швейцарський дистриб'ютор пластмас Meraxis та німецький спеціаліст із полімерів REHAU Window Solutions.

Нова методика включає не лише механічну обробку, а й хімічні процеси. Початковий етап передбачає механічне подрібнення ПВХ профілів, а потім видалення важких металів, таких як свинець, за допомогою хімічних реакцій. Після цього вилучений свинець повторно використовуватиметься у виробництві, що дозволить зменшити вплив на навколишнє середовище.

Попередні випробування провели в Kem One, Франція, і результати виявилися успішними, що відкрило шлях до пілотного масштабування проєкту. Зараз команди інженерів та технологів трьох компаній зосереджені на подальшій оптимізації процесу з метою підготовки до промислового використання, запланованого на 2030 рік.

Враховуючи загальний інтерес до екологічної сталості, цей проєкт є актуальним і важливим. Усвідомлення суспільства та ініціативи з обмеження використання свинцю мають ключове значення для забезпечення сталого майбутнього. Проте реалізація таких інноваційних проєктів потребує значних зусиль та інвестицій, в тому числі і державного фінансування.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Связанный контент
Идентификатор: 23174
Фурнітура ХОППЕ для дверей з профілю