Розпочато пілотний проєкт із реконструкції десяти закладів профтехосвіти
Ілюстраційне фото: edup.org.ua

Розпочато пілотний проєкт із реконструкції десяти закладів профтехосвіти

WKC VI: Frontale Edition, online
Команда проєкту «Публічно-приватне партнерство для поліпшення професійної освіти в Україні» (EdUP) оголосила про початок пілотної програми, спрямованої на відновлення 10 закладів професійної освіти в південних та східних областях країни. Програма реалізується під гаслом «Відбудувати краще, ніж було».

Передбачено оновлення укриттів, які будуть використовуватися як класи та майстерні, утеплення фасадів для зниження витрат на опалення та встановлення сонячних панелей, особливо в південних регіонах. Крім того, увагу приділятимуть безбар’єрності, встановлюючи пандуси та сходові підіймачі.

«Спочатку це будуть десять закладів професійної освіти. Пізніше ми поширимо цей досвід на всі інші профтехи», — зазначив Дмитро Завгородній, заступник міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Фінансування проєкту у розмірі 1,9 мільйона швейцарських франків надасть уряд Швейцарії через Швейцарське агентство розвитку та співробітництва (SDC). План реалізації проєкту затверджено на період з травня до грудня 2024 року.

Микола Скиба, керівник напряму «Розширення освітньої пропозиції» в проєкті EdUP, під час доповіді на WKC VI Frontale Edition зазначив, що для бізнесу є кілька можливостей підтримки проєкту:
  • Експертна допомога: компанії можуть допомогти зі специфікацією необхідного обладнання та проєктно-кошторисною документацією.
  • Технічна підтримка: будівництво та передача об'єктів.
  • Матеріальна допомога: надання будівельних матеріалів та обладнання для навчання.

Команда проєкту також розглядає інші пропозиції щодо підтримки.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 23217