ОСББ Рівненщини пропонують скористатися програмою «Енергодім» та додатковими компенсаціями з місцевого бюджету
Фото: www.rv.gov.ua

ОСББ Рівненщини пропонують скористатися програмою «Енергодім» та додатковими компенсаціями з місцевого бюджету

ОСББ Рівненської області, які беруть участь у програмі енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім», мають можливість отримати додаткову компенсацію від місцевої влади. У регіоні діє «Комплексна програма енергоефективності Рівненської області на період 2018-2025 років»↗️, а програму «Енергодім Рівне» продовжили на 2024 рік.

Програма «Енергодім» передбачає відшкодування 40% витрат ОСББ на модернізацію системи теплопостачання та заміну вікон і дверей у під’їздах. Максимальна сума компенсації становить 2 млн грн, що означає, що загальна вартість проєкту не повинна перевищувати 5 млн грн.

Згідно з Комплексною програмою енергоефективності, ОСББ Рівненської області можуть отримати додаткову компенсацію у вигляді повернення 10% банківських відсотків.

У місті Рівне на 2024 рік продовжили програму «Енергодім Рівне», яка надає додаткову компенсацію в розмірі 20% до гранту, який надає Фонд енергоефективності. Крім того, ОСББ в Рівному можуть скористатися безвідсотковим кредитом на перший рік.

Як повідомив директор Фонду енергоефективності Єгор Фаренюк, від ОСББ Рівненської області та міста Рівного надійшло 34 заявки на участь у програмі, з яких 22 проєкти вже повністю або частково завершені. Загальна сума грантів, виплачених Фондом для ОСББ Рівненщини, перевищує 73,6 млн грн. «Без місцевої підтримки досягти таких результатів було б дуже складно, і це гарний приклад для наслідування іншим», — зазначив Фаренюк.

Додаткова компенсація від місцевої влади також доступна ОСББ у Коломиї.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 23234
Алюмінієвий профіль для будівництва