Німеччина: ринок ремонту будинків показує ознаки відновлення
Ілюстраційне фото: Patrick Reichboth on Unsplash

Німеччина: ринок ремонту будинків показує ознаки відновлення

Минулого року ринок ремонту в Німеччині пережив спад через небажання інвестувати. Більшість робіт та продажів продукції скоротилися, за винятком заміни опалення та встановлення фотоелектричних систем. Однак, на початку 2024 року з’явилися позитивні імпульси: активність ремонтних робіт зросла порівняно з попереднім роком, а обсяг відкладених заходів зменшився. Про це йдеться в новому дослідженні B+L Renovation Study 2024.

Боннський інститут дослідження ринку B+L прогнозує, що німецький ринок ремонту відновиться у 2024 році. Основна увага під час ремонту для клієнтів зосереджена на фінансових та енергетичних вигодах. Для німецьких домовласників економія коштів, наприклад, завдяки нижчим витратам на опалення, а також незалежність від викопного палива чи коливання цін на енергоносії, є найважливішими причинами для проведення ремонтів. Візуальні причини чи застарілий дизайн стали менш важливими мотиваторами.

Раніше BF та VFF повідомляли, що 209 мільйонів віконних блоків у житлових будинках Німеччини потребують заміни на енергоощадні.

Попри те, що багато економічних показників вказують на зниження інвестицій німецьких приватних домогосподарств у першому кварталі 2024 року, B+L очікує збільшення активності ремонтних робіт у найближчі місяці.

Цікаво, що у 2023 році майже третина експорту українських вікон та дверей припадала на Німеччину.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 23237
Віконні ручки HOPPE. Серія Гамбург - може (майже) все.