Schüco Group представила річний звіт за 2023 рік
Фото: Stefan Brückner (с) Schüco International KG

Schüco Group представила річний звіт за 2023 рік

Будівельна галузь продовжила зазнавати значних труднощів у 2023 році через енергетичну кризу, нестачу робочої сили, високі витрати на матеріали та зростання витрат на заробітну плату та відсотки. Ці фактори значно вплинули на фінансові результати компанії Schüco Group, яка завершила рік з обсягом продажів у 2,11 млрд євро, що на 7,4% менше, ніж у попередньому році.

Особливо важким рік був для сегмента металопластикових віконних систем, де падіння склало майже 18%. Глобальні продажі в цьому сегменті досягли 345 млн євро. Ринок Німеччини відчув значне погіршення через зменшення обсягу замовлень у житловому будівництві. Однак ринки Бельгії, Нідерландів, Люксембургу та Туреччини продемонстрували зростання в порівнянні з попереднім роком.

Підрозділ металевих конструкцій, до якого входять алюміній та сталь, продемонстрував стабільніші результати. Глобальні продажі досягли 1770 млн євро, що на 2,7% менше, ніж у попередньому році. Позитивні зміни були зафіксовані на ринках Індії, Китаю та Південної Америки, тоді як Європа продовжувала зазнавати труднощів через проблеми з ланцюгом постачання та високими цінами на сировину. Незважаючи на це, ринки Франції, Італії та Піренейського півострова втримали свої позиції, а Литва та Чехія продемонстрували позитивні зміни.

Основні фактори, що спричинили кризу в будівельній галузі у 2023 році — високі ціни на енергоносії та матеріали, збільшення витрат на заробітну плату та відсотки, нестача робочої сили, регуляторні перешкоди та війна в Україні — продовжують негативно впливати на розвиток подій у 2024 році. Компанія Schüco не бачить ознак короткострокового покращення.

У 2024 році Schüco продовжить фокусуватися на декарбонізації огороджувальних конструкцій. Компанія представила пластиковий профіль з біо-ПВХ, що має ті ж властивості, що й звичайний ПВХ, але виготовляється з полімерної матриці, яка на 100% складається з сировини рослинного походження.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 23262