AGC Interpane інвестує у виробничі потужності, цифровізацію та стійкий розвиток
Фото: AGC Interpane / René Müller

AGC Interpane інвестує у виробничі потужності, цифровізацію та стійкий розвиток

Європейський виробник плоского скла AGC Interpane планує значні інвестиції в нові технології, спрямовані на підвищення автоматизації, цифровізації та сталого виробництва електроенергії. Інвестиційна програма охопить заводи компанії в Німеччині, Австрії, Словаччині та Франції.

Генеральний директор AGC Interpane Group Себастьян Шмідт заявив: «Ми переконані, що нинішній час є ідеальним для інвестицій. Якщо ми подолаємо нинішню кризу в будівельній галузі Німеччини, то маємо можливість збільшити наші частки ринку». Попри спад у будівельній галузі Німеччини, глобальний бізнес AGC Group лише обмежено постраждав.

Компанія вже інвестує кілька мільйонів євро в модернізацію та розширення виробництва склопакетів на заводі поблизу Лейпцига, Німеччина. Завдяки цим заходам обсяг виробництва має зрости на 30%. Також заплановані інвестиції в підвищення енергоефективності виробничих цехів, щоб зменшити енергоспоживання для опалення та літнього охолодження.

У січні та лютому 2025 року буде розширено лінії виробництва склопакетів. У Франції AGC Interpane нещодавно модернізувала всю ділянку різання скла та встановлює сучасне підприємство з виробництва ізоляційного скла. На австрійському заводі оновлюється та автоматизується виробництво ізоляційного скла, а на заводі у Словаччині розширюються виробництво ізоляційного скла та ламінованого безпечного скла (LSG).

Компанія також інвестує у виробництво відновлюваної енергії на своїх виробничих майданчиках. На заводі в Остерведдінгені вже успішно використовується відновлювана енергія для зменшення використання природного газу та викидів CO2. Нещодавно на майданчику в Баварії було введено в експлуатацію фотоелектричну систему потужністю 2,58 МВт, а ще дві системи плануються до встановлення.

Довідка:
Interpane Glas Industrie AG, європейський виробник флоат-скла, уклав стратегічний альянс з AGC Glass Europe у 2012 році. З кінця 2022 року AGC Interpane стала повною частиною AGC Group.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 23263
Скляні перегородки від CDA Bufab