AGC Interpane вирішив інвестувати під час будівельної кризи задля збільшення частки ринку
Фото: AGC Interpane / René Müller
Завод листового скла в Остерведдінгені, Німеччина

AGC Interpane вирішив інвестувати під час будівельної кризи задля збільшення частки ринку

Європейський виробник плоского скла AGC Interpane планує інвестувати в нові технології з вищим ступенем автоматизації, цифровізацію та стале виробництво електроенергії. Інвестиційна програма буде запущена на заводах компанії у Німеччині, Австрії, Словаччині та Франції. Компанія випустила Інтегрований звіт AGC 2024.

«Ми переконані, що нинішній час є ідеальним для інвестицій», — говорить Себастьян Шмідт (Sebastian Schmidt), генеральний директор AGC Interpane Group. «Якщо ми подолаємо поточну кризу в будівельній галузі Німеччини, у нас є можливість збільшити наші частки ринку».

Як глобальний бізнес, AGC Group лише обмежено постраждала від спаду в будівельній галузі Німеччини.

Зараз інвестуються кілька мільйонів євро в модернізацію та розширення виробництва склопакетів на заводі поблизу Лейпцига, Німеччина. Обсяг виробництва має зрости на 30%. Також плануються інвестиції в підвищення енергоефективності виробничих цехів для зменшення потреби в енергії для опалення та літнього охолодження.

У січні та лютому 2025 року заплановано розширення ліній виробництва склопакетів. У Франції AGC Interpane нещодавно модернізувала всю ділянку різання та зараз встановлює сучасне підприємство з виробництва ізоляційного скла.
На австрійському заводі модернізують та автоматизують виробництво ізоляційного скла.
На заводі в Словаччині розширюється виробництво ізоляційного скла та виробництво ламінованого безпечного скла (LSG).

AGC Interpane також інвестує у виробництво відновлюваної енергії на своїх виробничих майданчиках. Завод в Остерведдінгені вже успішно використовує відновлювальну енергію для зменшення використання природного газу та викидів CO2.
Фотоелектрична система потужністю 2,58 МВт нещодавно була введена в експлуатацію на майданчику в Баварії. Планується ще дві системи.

Читайте ще: 209 млн вікон у житлових будинках Німеччини застаріли

Для довідки.
Європейський виробник флоат-скла Interpane Glas Industrie AG уклав стратегічний альянс з AGC Glass Europe у 2012 році. А з кінця 2022 року AGC Interpane повністю стала частиною AGC Group.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 23263
Алюмінієві профілі Profilco