Уряд дозволив іноземним компаніям будувати в Україні без ліцензії
Ілюстраційне фото: Alex Basov on Unsplash

Уряд дозволив іноземним компаніям будувати в Україні без ліцензії

Український уряд прийняв рішення, яке значно полегшить умови для іноземних компаній, що здійснюють діяльність на території України. Відтепер вони можуть розпочати будівництво об'єктів без необхідності отримання спеціальної ліцензії.

Це рішення охоплює об'єкти із середнім (СС2) та значним (СС3) рівнями наслідків. Іноземним компаніям достатньо подати декларацію про початок господарської діяльності, щоб отримати право на виконання будівельних робіт без ліцензії. Це нововведення стосується компаній, які працюють через свої підрозділи або постійні представництва в Україні.

Декларація повинна містити основні дані про компанію, її реєстрацію як платника податку, інформацію про представництва в податкових органах України, а також адресу і вид діяльності.

Ця спрощена процедура діятиме протягом воєнного стану. Зміни були внесені до постанови Кабінету Міністрів України № 314 від 13 березня 2022 року↗️.

Детальніше про класи наслідків для будівель можна прочитати у статті «Визначення класу наслідків об'єкта будівництва»↗️.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 23310
Алюмінієві профілі Profilco