Іноземним компаніям дозволили будувати споруди із середнім та значним рівнями наслідків без ліцензії на період воєнного стану
Ілюстраційне фото: Alex Basov on Unsplash

Іноземним компаніям дозволили будувати споруди із середнім та значним рівнями наслідків без ліцензії на період воєнного стану

Уряд України ухвалив рішення, яке спрощує умови для іноземних компаній та організацій, що працюють на території України. Відтепер вони можуть займатися будівництвом об'єктів без отримання спеціальної ліцензії.

Це стосується будівництва об'єктів із середнім (СС2) та значним (СС3) рівнями наслідків. Іноземним компаніям достатньо подати декларацію про початок господарської діяльності, і це дозволить їм займатися будівництвом без ліцензії. Це стосується компаній, які працюють через відокремлені підрозділи або постійні представництва в Україні.

Декларація має містити інформацію про компанію, дані про реєстрацію компанії як платника податку, відомості про представництва в податкових органах України, адресу, вид діяльності тощо.

Нововведення діятиме на час воєнного стану. Ці зміни внесено до постанови Кабінету Міністрів України № 314 від 13 березня 2022 року↗️.

Детальніше про класи наслідків для будівель та споруд у статті «Визначення класу наслідків об'єкта будівництва»↗️.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 23310
Алюмінієві профілі Profilco