ASSA ABLOY пропонує зробити автоматичні двері інтелектуальними
Фото: ASSA ABLOY

ASSA ABLOY пропонує зробити автоматичні двері інтелектуальними

Шведська компанія ASSA ABLOY представила розробку — алгоритм штучного інтелекту EcoLOGIC, який оптимізує роботу автоматичних дверей. За даними компанії, використання цього рішення може призвести до економії до 14 000 кВт·год на рік. Для порівняння, середньорічне споживання електроенергії українського домогосподарства у 2020 році становило 2 016 кВт·год.

EcoLOGIC використовує технологію Інтернету речей (IoT), щоб адаптувати двері до зовнішніх умов, таких як температура та погодні зміни. Алгоритм керує швидкістю відкривання та закривання дверей, а також налаштовує час їх утримання у відкритому стані. Система також вивчає рухи перехожих і оптимізує роботу дверей в години пік, що сприяє економії енергії та збільшенню довговічності механічних компонентів.

Компанія очікує, що EcoLOGIC стане популярним рішенням для торгових та офісних центрів. Завдяки алгоритму зменшується кількість зайвих циклів роботи, що сприяє продовженню терміну служби механізмів.

Система сумісна з дверними моделями ASSA ABLOY SL500 та RECORD STA20, і компанія прогнозує окупність EcoLOGIC для роздрібних магазинів з одним входом протягом шести місяців.

Також нагадаємо, що автоматичні двері є важливими для забезпечення доступності маломобільних осіб і мають встановлюватися у громадських будівлях.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 23336
Алюмінієві профілі Profilco