Великобританія визнаватиме сертифікат СЄ ще 2,5 роки

Великобританія визнаватиме сертифікат СЄ ще 2,5 роки

Раніше уряд Великої Британії оголосив, що продовжить визнавати сертифікати CE, але до будівельної продукції застосовуватимуться інші правила. Тепер на офіційному сайті йдеться про те, що перехідний період для будівельної продукції з маркуванням CE продовжено на 2,5 роки.

Будівельна продукція з маркуванням CE може продаватися на ринку Великої Британії до 30 червня 2025 року. Маркування відповідності UKCA є необов'язковим.

Після Brexit уряд Великої Британії оголосив, що товари повинні будуть мати маркування UKCA, та 14 листопада 2022 року визнання маркування CE було продовжено ще на два роки для деяких видів продукції. Однак виникли сумніви в тому, що будівельна продукція підпадатиме під це розширення, оскільки на неї розширюється дія майбутніх «спеціальних галузевих домовленостей». Тепер на сайті уряду чітко вказано, що «ми припинимо визнавати знак CE (для будівельної продукції - ред.) у Великій Британії 30 червня 2025 року».

Однак асоціація Glass for Europe зазначає, що за відведені два з половиною роки необхідно розширити можливості тестування. Якщо ситуація не зміниться, акредитовані в ЄС органи повинні мати право проводити випробування на відповідність вимогам UKCA.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 22509