Великобританія продовжить визнавати СЄ-сертифікат і для будівельних виробів

Великобританія продовжить визнавати СЄ-сертифікат і для будівельних виробів

Якщо раніше уряд Великобританії оголосив, що продовжить визнавати сертифікат СЄ, але для будівельних виробів діятимуть інші правила. То зараз на офіційному сайті зазначили, що перехідний період для будівельних виробів із маркуванням СЄ продовжено на 2,5 роки.

Будівельні вироби з маркуванням СЄ можна продавати на ринку Великобританії до 30 червня 2025 року. Знак відповідності UKCA необов’язковий.

Після Brexit уряд Сполученого Королівства оголосив, що будівельні товари вимагатимуть знака UKCA. 14 листопада 2022 року визнання маркування CE продовжили ще на 2 роки для певних товарів. Але були сумніви, що будівельні товари підпадають під це розширення, оскільки на них поширюються майбутні «спеціальні секторальні домовленості». Тепер на сайті уряду чітко зазначено: «Ми маємо намір припинити визнання знака CE (для будівельних виробів — ред.) у Великій Британії 30 червня 2025 року».

Проте в асоціації Glass for Europe звертають увагу, що країні необхідно збільшити можливості та потужність випробувань за відведені 2,5 роки. Якщо ситуація залишиться незмінною, то уповноваженим органам ЄС слід дозволити проводити тестування на відповідність вимогам UKCA.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 22509
Алюмінієві профілі Profilco