AGC розширює виробництво низьковуглецевого скла
Фото: AGC Glass Europe
Перше виробництво скла з низьким вмістом вуглецю у Франції

AGC розширює виробництво низьковуглецевого скла

Наприкінці 2022 року AGC Glass Europe розпочала виробництво низьковуглецевого флоат-скла на своєму бельгійському заводі. Наразі компанія розширює свої виробничі потужності. Її завод у Франції також розпочав виробництво низьковуглецевого скла. Про це повідомляє прес-центр AGC.

Низьковуглецеве скло має такі ж якісні, естетичні та технічні характеристики, як і звичайне скло AGC, але при цьому викидає приблизно на 40% менше CO2. За даними AGC, при виробництві низьковуглецевого скла Planibel Clearlight виділяється менше ніж 7 кг CO2 на м² для скла товщиною 4 мм.

Збільшення виробничих потужностей дозволило компанії запропонувати ширший асортимент типів скла. Низьковуглецеве скло доступне у вигляді безпечного скла Stratobel, акустичного скла Stratophon, ізоляційного скла Iplas, сонцезахисного скла Stopray та Energy.

Розробка екологічно чистих будівельних матеріалів стає світовим трендом. Наприклад, виробник скла Pilkington почав використовувати водень замість природного газу, щоб зменшити викиди CO2.
Сталі будівлі мають менший екологічний слід, мінімізують споживання невідновлюваних ресурсів та зменшують викиди парникових газів. Для інвесторів більш здорові та екологічні будівлі також означають вищі ціни на оренду та продаж.

AGC поступово розширюватиме виробництво низьковуглецевого скла по всій Групі.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 22743