Світовий ринок вікон і дверей зростатиме
Ілюстраційне фото: Katja-Anna Krug on Unsplash

Світовий ринок вікон і дверей зростатиме

Глобальний ринок вікон та дверей матиме зростання до 2032 року із середньорічним темпом росту 5,5%, за даними консалтингової компанії Allied Market Research. Проте, різні регіони світу покажуть різну динаміку розвитку.

Ринок вікон і дверей сильно постраждав через пандемію, але до кінця 2021 року відновився. Прогнозується, що до 2032 року вартість ринку досягне 356,7 млрд доларів США, порівняно з оцінкою у 208,1 млрд доларів США в 2022 році.

У 2022 році сегмент дверей займав більшу частку ринку вікон і дверей з точки зору доходів.
Терасні двері в 2022 році оцінювалися у 38 млрд доларів США, а їхнє прогнозоване зростання до 2032 року становить 59,3 млрд доларів США з середньорічним темпом 4,6%.

Сегмент вікон очікує більший середньорічний темп зростання порівняно з дверима завдяки збільшенню попиту на стійкі будівлі, які потребують більшого природного освітлення та обміну повітря.
У 2022 році ринок сонячних вікон вже досяг 9 млрд доларів США, і до 2032 року передбачається зростання до 22,5 млн доларів США з середньорічним темпом зростання 9,6%. Сонячні вікна оснащені прозорими сонячними батареями, що перетворюють світло в електрику та пропускають видиме світло.

Металевий сегмент займав значну частку ринку в 2022 році за обсягом виручки завдяки міцному матеріалу, що підходить для виготовлення зламостійких зовнішніх дверей та вікон. Однак, сегмент ПВХ зростатиме з вищим середньорічним темпом через його низьку ціну, легкість та довговічність.

У 2022 році Азіатсько-Тихоокеанський регіон був лідером на світовому ринку вікон та дверей за обсягом прибутку. Передбачається, що він буде зростати найшвидшим темпом через інвестиції в інфраструктуру Індії, В’єтнаму та Китаю. У той час, як німецький ринок вікон очікує зменшення.

Основною причиною розвитку ринку є швидка урбанізація та експоненціальне зростання населення, що стимулює будівельний сектор. Зі збільшенням доходу та вартості нерухомості збільшується попит на ремонтні роботи.

Ринок буде стримуватися зростанням вартості сировини та витрат на будівництво, а також впливом пандемії на зростання всіх галузей промисловості, включаючи будівельну. Значний вплив на ціни нафти та газу мала також війна між росією та Україною.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 22784
Алюмінієві профілі Profilco