Уряд вирішив розширити програму компенсацій за пошкоджене житло
Фото: diia.gov.ua

Уряд вирішив розширити програму компенсацій за пошкоджене житло

Програма єВідновлення додасть компенсацію за ремонт житла власним коштом. За відповідні зміни проголосували на засіданні Уряду 21 липня 2023 року. За розробку механізму компенсації відповідають Міністерство розвитку громад, регіонального розвитку та інфраструктури та Міністерство цифрової трансформації.

На першому етапі програми єВідновлення кошти виділялися українцям на ремонт будинків, пошкоджених внаслідок російської агресії. Будинки заявників повинні розміщуватися на неокупованих територіях, щоб регіональна комісія могла оцінити збитки та визначити суму компенсації. Кошти можна використати на будівельні матеріали та підрядні послуги, і до участі в програмі запрошувалися будівельні компанії.
Новим етапом стало виділення коштів на придбання нового житла. Цей варіант розроблений для будинків, які повністю зруйновані та не підлягають відновленню.

На наступному етапі виплачуватимуться кошти на відбудову житла на власній земельній ділянці.
Також планують розширити компенсацію за ремонт, проведений власними силами. Цю послугу мають запустити восени цього року, після чого почнуться виплати.

Власники житла, які отримають компенсацію, повинні відмовитися від майбутніх репарацій від росії.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 22783