єВідновлення: держава планує відшкодувати ремонт, зроблений власним коштом
Фото: diia.gov.ua

єВідновлення: держава планує відшкодувати ремонт, зроблений власним коштом

У рамках програми єВідновлення планують виплачувати компенсацію за ремонт, зроблений власним коштом. 21 липня 2023 року за ці зміни проголосували під час засідання уряду. Прем’єр-міністр доручив Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури й Міністерству цифрової трансформації напрацювати механізм компенсації.

На першому етапі програми єВідновлення українцям виділили кошти на ремонт житла, яке постраждало внаслідок російської агресії. Будинок мав знаходитися на неокупованій території, щоби регіональна комісія оцінила пошкодження та розмір компенсації. Кошти можна використати на будівельні матеріали та послуги підрядників від компаній, які приєдналися до програми.

Зараз розпочато новий етап: отримання коштів на придбання нового житла. Це стосується повністю зруйнованого житла, яке не підлягає відновленню.

Наступний крок — виплата коштів, за які можна відбудувати оселю на своїй ділянці. А також розширення компенсації за ремонт.

Відшкодування ремонту за власні кошти планують запустити восени цього року, уточнює OKNA.ua. Після цього почнуться виплати.
У разі отримання компенсації власники житла мають відмовитися від майбутніх репарацій від держави-агресора.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 22783
Нова компактна ручка HOPPE