Глобальний ринок вікон та дверей за прогнозами досягне 356,7 млрд доларів США
Ілюстраційне фото: Katja-Anna Krug on Unsplash

Глобальний ринок вікон та дверей за прогнозами досягне 356,7 млрд доларів США

З 2023 до 2032 року глобальний ринок вікон та дверей зростатиме з сукупним середньорічним темпом росту 5,5%. Такі дані наводить консалтингова компанія Allied Market Research у своєму звіті «Ринок вікон та дверей». Але різні регіони світу демонструватимуть різну динаміку.

Ринок вікон і дверей сильно постраждав від пандемії, але до кінця 2021 року відновився. У 2022 році він оцінювався в 208,1 млрд доларів США, а до 2032 року, за прогнозами, досягне 356,7 млрд доларів США.

У 2022 році сегмент дверей отримав більшу частку ринку вікон і дверей за доходами. Це пояснюється збільшенням кількості комерційних та адміністративних будівель.
У 2022 році світовий ринок терасних дверей оцінювався в 38 млрд доларів США, а до 2032 року очікується, що він досягне 59,3 млрд доларів США, зростаючи в середньому на 4,6%.

Очікується, що сегмент вікон зростатиме з вищим середньорічним темпом приросту протягом прогнозованого періоду, ніж сегмент дверей. Цьому сприятиме збільшення попиту на стійкі будівлі. Їм необхідно більше природного освітлення та повітрообміну.
У 2022 році ринок сонячних вікон уже досягнув 9 млн доларів США. Ці вікна оснащені прозорими сонячними елементами, які перетворюють світло на електрику, але пропускають видиме світло та освітлюють приміщення.
За оцінками фахівців, до 2032 року ринок сонячних вікон досягне 22,5 млн доларів США з середньорічним темпом зростання 9,6%.

За матеріалом виготовлення металевий сегмент зайняв значну частку в 2022 році за виручкою. Метал — міцний матеріал та підходить для виготовлення зламостійких зовнішніх дверей та вікон.
Однак сегмент ПВХ зростатиме вищими середньорічними темпами через низьку вартість, легкість та довговічність.

У 2022 році Азіатсько-Тихоокеанський регіон домінував на світовому ринку вікон та дверей з точки зору прибутку. Очікується, що він зростатиме з найвищим середньорічним темпом, тоді як німецький ринок вікон очікує падіння. Цьому сприятимуть інвестиції в інфраструктуру в Індії, В’єтнамі та Китаї.

Основною причиною розвитку ринку є швидка урбанізація в поєднанні з експоненціальним зростанням населення. Це сприяє зростанню будівельного сектору.
Зі збільшенням доходів та зростанням вартості нерухомості посилюється тенденція ремонту.

Паралельно зростання вартості сировини та збільшення витрат на будівництво стримуватиме ринок. Також пандемія негативно вплинула на ріст всіх галузей, включно з будівельною. Більшість будівельних матеріалів подорожчали, що призвело до зниження темпів зростання ринку вікон і дверей. Крім того, інфляцію також посилила російсько-українська війна, яка призвела до зростання цін на нафту та газ.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 22784